Högtrycksspolning & slamsugning

Stopp i avlopp eller inspektion av rör?

Vi utför alla sorters tjänster inom högtrycksspolning och slamsugning för både privatpersoner, företag och kommuner. Vi använder oss av hetvatten under hög tryck för att lösa upp stopp i avlopp med vår spolbil i Stockholm och Mälardalen. 

Kontakta oss även för inspektion av rör vid nya installationer eller återkommande problem med stopp i avlopp.

Akut hjälp vid stopp i avlopp eller översvämning

Vid problem med avlopp, vare sig det gäller stopp i avlopp, läckor eller översvämningar är det viktigt att du snabbt kan få hjälp för att undvika mer bestående eller kostsamma konsekvenser.

Slamsugning av brunn med sugbil

Vare sig du är i behov av en akut tömning av en brunn eller en mindre brådskande underhållstömning kan vi hjälpa dig. Att kontinuerligt slamsuga brunnen är ett klokt och effektivt sätt att slippa problem med översvämningar. Många väntar lite för länge mellan gångerna, och det leder tyvärr ofta till översvämningar med onödiga kostnader som följd.

Våra sug- och spolbilar i Stockholm och Mälardalen

Junnifast erbjuder kombinerade sug- och spolbil i Stockholm och Mälardalen. Detta för att kunna erbjuda effektivt och kvalificerat utförande av alla tjänster inom högtrycksspolning och slamsugning.

Högtrycksspolning är det snabbaste och mest effektiva tillvägagångssättet för att få bort stopp i avlopp. Våra spolbilar är utrustade med varmvatten vilket är ett överlägset sätt att få rören riktigt rena. Dessutom är högtrycksspolning en miljövänlig metod då hett vatten och högt tryck får ersätta farliga kemikalier.

Rörinspektion med kamera i avloppssystem

För att hitta fel och problem som kan ha uppstått i ledningar och avloppsystem, utför vi noggranna rörinspektioner med hjälp av kamera. Återkommande problem i form av stopp och översvämningar, eller förekomst av fuktskador med till exempel dålig lukt eller misstänkt läckage, bör alla åtgärdas så snart som möjligt. Detta för att undvika bestående eller kostsamma konsekvenser. Vi kan även bistå med rörinspektioner då nya avloppsledningar har installerats, oftast i samband med slutbesiktning.

Kontakta oss redan idag så hjälper vi dig med vår spolbil i Stockholm och Mälardalen.

Frågor och svar om avloppsrensning

Stopp i avlopp kan orsakas av en mängd olika saker. I köket händer det att matavfall, kaffesump eller stekfett spolas ned i rören och de kan alla bidra till igensatta rör. I badrummet är det vanligt att hår och dylikt bildar proppar nedanför avloppsbrunnen och på så vis orsakar stopp. Det är viktigt att inte spola ned något annat än toalettpapper och det vi själva åstadkommer i toaletten. Bomullsrondeller, våtservetter, tops och tamponger som spolas ned i toaletten istället för att slängas i papperskorgen är alla vanliga orsaker till problem med avlopp i badrummet. Vi kan hjälpa dig med de allra flesta typer av avloppsproblem, alltid snabbt och effektivt.

Har du drabbats av översvämning är det en god idé att anlita en expert, särskilt om problemet är återkommande. För att undvika bestående fuktskador och annat som kan bli både kostsamt och hälsofarligt, är det viktigt med en fackmannamässig inspektion. Även detta hjälper vi dig förstås gärna med.

Om du råkar ut för en större översvämning, finns det några råd som kan vara bra att ha i åtanke. Åtgärda följande så snart som möjligt:

  • Bryt strömmen. Det är inte alltid det behövs, men el i kombination med vatten kan orsaka livsfara.
  • Flytta undan fuktkänsliga inventarier så gott du kan. Det säger väl sig själv, men till exempel trä, kartong, elektronik och läder kan fara illa av vatten. Flytta undan det du kan.
  • Om du kommer i kontakt med inrinnande avloppsvatten ska du vara noga med hygienen.
  • Skaffa hjälp med att pumpa bort vattnet.
  • Kontakta ditt försäkringsbolag.
Att vattnet rinner trögt ur diskhon eller att det hörs ett bubblande ljud från avloppen är två tecken på att stammarna i en fastighet skulle må bra av en ordentlig stamspolning. Särskilt i äldre hus händer det att rören täpps till. För att undvika skador och kostsamma konsekvenser är det viktigt att regelbundet spola stammarna som del av normalt underhållsarbete. Igensatta rör förekommer förstås även i moderna byggnader och hus, att slarva med underhållsspolning är aldrig en bra idé.
Trots informationskampanjer från miljöorganisationer och offentliga institutioner spolar många ned allt möjligt i toaletten som inte hör hemma där. Det kan inte bara leda till stopp i ditt eget avlopp utan orsaka allvarliga konsekvenser i reningsverk, hav och sjöar.
  • Hushållspapper

Hushållspapper är mycket tjockare och mer slitstarkt än toalettpapper, som är utformat för att lätt lösa upp sig i kontakt med vatten. Hushållspapper hör hemma i soporna.

  • Fasta föremål

Tops, tamponger, kondomer, bomullstussar etc. löser inte upp sig i vatten och är vanliga orsaker till stopp i både ledningar och pumpstationer.

  • Hår!

Att helt undvika att hår kommer ner i avloppet är så gott som omöjligt att undvika när du duschar eller badar. Men om du till exempel har rengjort din hårborste eller dragit loss lösa strån efter hårtvätt, spola absolut inte ner håret i toaletten. Håret fungerar nästan som ett fisknät och kan både på egen hand och tillsammans med andra föremål bilda rejäla proppar.

  • Snus och cigarettfimpar

Snus och cigaretter innehåller tungmetallen kadmium. Om du spolar ner dem i toaletten sprids kadmium och en mängd andra gifter i avloppsvattnet för att sedan hamna ute i naturen där de ställer till med problem för djur och människa.

clogged drain pipe

Vi erbjuder kombinerad sug- och spolbil

Högtrycksspolning med varmvatten löser stopp effektivt

Är det översvämning
nu igen?

Läs om våra andra tjänster:

Fastighetsförvaltning
Lekplatsbesiktning
Stängsel & staket
Snöröjning